Hästförmedlaren från Sundsvall köpte Bennys gamla travhäst – sålde tio gånger dyrare

0
78

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Hästen hade enligt Sundsvallsbon Benny gjort sitt inom travet och därför hade han bokat in en tid för slaktning. Men dagen innan slakt hörde två kvinnor av sig och ville köpa hästen. Kvinnorna sa att de redan ordnat stallplats, och att hästen skulle bli en livslång kompis.

Han sålde hästen för 5 000 kronor, för att den skulle få en chans att leva vidare. Fyra veckor senare såldes hästen för 49 000 kronor. I annonsen stod det att hästen kunde fälttävlan, hoppning och dressyr. Något som är omöjligt enligt Benny, som kände sin travare sedan födseln. 

”Kanske satt i system”

Hur kändes det när du såg annonsen?

– Jag får skylla mig själv när jag är så dum, min tanke var att hon skulle ha hästen. Men de kanske har satt det i system, säger Benny.   

Han betonar att han inte känner sig lurad, eftersom han fick det belopp de kommit överens om. Vanligtvis brukar han avliva sina gamla hästar i stället för att sälja, så att de inte hamnar i händerna på fel personer. Men hästförmedlarens upplägg lät bra och Benny gick med på att sälja hästen för att den skulle få det bra och leva lite länge.

Liknande affär i Bollnäs

En annan person som SVT varit i kontakt med vittnar om ett liknande förlopp. En kvinna i Bollnäs kommun sålde en problemhäst till hästförmedlaren för 40 000 kronor. En vecka senare såg hon en annons där hästen såldes för det dubbla priset, med en felaktig beskrivning där det står att hästen är problemfri.

I klippet: Hör Benny Grafströms tankar om hästförmedlarens agerande.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/benny-salde-travhast-till-hastformedlaren-fran-sundsvall-en-manad-senare-sald-tio-ganger-sa-dyr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here