Anna köpte en okomplicerad valack – fick hem ett problematiskt sto

0
100

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I annonsen stod det ”han är okomplicerad i all hantering och världens snällaste”. Men ”han” visade sig vara ett komplicerat sto.

– Andra kvällen skulle jag kratsa hennes hovar, vilket inte skulle vara några problem enligt hästförmedlaren. När jag lyfte hoven så sparkade hon mig ganska rejält. Där började det ringa nån klocka, säger Anna.

Anser att hästförmedlaren ljugit

Hästjuristen Frida Treschow betonar att det är väldigt viktigt att göra en noggrann undersökning innan man köper en häst från utlandet. Anna tycker att hon varit noggrann och ställt alla relevanta frågor. Hon säger att det tidigare fungerat bra när hon köpt utländska hästar, och menar att hästförmedlaren ljugit för henne.

– Det är klart att det alltid är bättre att åka och träffa och provrida hästen. Men det är ändå inte säkert att man får den häst man provrider, säger Anna.

Hästförmedlaren: ”Karma”

När SVT:s reporter frågar hästförmedlaren om hon känner till att Anna kastades av och skadades blir svaret:

– Har de videos när de ramlar av hästen? Nä. Jag har inte hört något om det där.

Hästförmedlaren berättar att alla hästar hon ridit har varit fina och snälla, och att hästar kan bli rädda i nya miljöer.

– Hon rider kanske väldigt hårt så hästen inte tycker om henne. Eller så är det karma liksom, säger hästförmedlaren.

Hästen är tillbaka i Nederländerna

Anna Andersson tog kontakt med stallet i Nederländerna och fick då veta att hästen såldes som en problemhäst. De hade, enligt Anna, varit noga med att informera hästförmedlaren om att den sparkar när man lyfter på benen. Det fick Anna inte veta vid köpet.

Anna fick drygt 5 000 kronor av hästförmedlaren för att hästen hade fel kön. Hon hade betalat drygt 90 000 för hästen. När hon försökte häva köpet blev hästförmedlaren otrevlig berättar Anna. I stället kom hon överens med den tidigare ägaren i Nederländerna om att de skulle köpa tillbaka hästen.

I klippet: Se den svårridna hästen, och hör Anna Andersson berätta om när hon blev avkastad och skadades.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/anna-kopte-ett-okomplicerad-valack-fick-hem-ett-problematiskt-sto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here