Ronny från Härnösand behöver ingen älgvandring på tv – älg besökte garagetaket

0
61

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

– Jag blev lite skraj att den ska ramla ner på framsidan, säger Ronny Valter.

Ronny Valters video delades i en älgvandringsgrupp på sociala medier och den uppskattades av många medlemmar i gruppen.

”Tittarna är självklart viktigast”

Årets sändning av slow tv-programmet Den Stora älgvandring startade den 23 april men tittarna fick inte se den första älgen simma förens den 3 maj. Totalt har 21 älgar simmat över älven hittills under sändningen och den 10 maj klockan 23 avslutas årets sändning.

– Älgvandringens femårsjubileum rundas av med ett stort leende, jag är så oerhört glad och stolt över alla som jobbat med detta program och rörd av hur stort engagemang vi har från publiken. Tittarna är självklart viktigast för oss och dem hjälpte oss dessutom att se den första simmande älgen, säger Johan Erhag, projektledare.

Över en kvarts miljon inlägg

I SVT:s chatt har flera entusiaster av programmet kunnat skriva inlägg under hela sändningen och totalt har det strömmat in över en kvarts miljon inlägg.

– Så här stort engagemang har vi aldrig tidigare upplevt i älgchatten. Det är mäktigt att se hur älgfansen samlas kring de stora händelserna och umgås och hjälper varandra med frågor när det är lugnare i skogen, säger Nils Pejryd, interaktionsredaktör för Den stora älgvandringen.

I klippet ovan kan du se när älgen vandrar runt på Ronnys tak.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klipp: Här sover älgen utanför Ronnys fönster

Ronny Valter lyckades även fånga på film när en älg ligger och vilar några meter från hans hus – se det i klippet nedan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ronny-fran-harnosand-behover-ingen-algvandring-pa-tv-alg-besokte-garagetaket

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here