Efter dödsolyckan i Ljustorp och vansinneskörningen i Sundsvall – rättegången startar

45

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Mannen körde på en äldre man och hans hund i Ljustorp, och greps samma dag misstänkt för bland annat grovt vållande till annans död och grovt rattfylleri. Åklagare beslutade att inte häkta mannen och han försattes på fri fot. Två veckor senare startades en biljakt efter mannen söder om Sundsvall – däremellan begick mannen flera brott.

Sedan ska mannen, enligt åtalet, mellan den 6 mars och 9 mars genomfört en bilstöld, stöld och han misstänks även för märkesförfalskning, att han monterat ett annat fordons registreringsskylt på det stulna fordonet.

Ytterligare brott genomförs mellan 8 mars och 10 mars. Då ska mannen ha gått in på en padelhall i Sundsvall, stulit en jacka som innehöll bland annat bilnycklar och efter det ska han ha tagit bilen. Mannen ska även ha stulit gods ur den stulna bilen.

Åtalad för 16 brott

Den 10 mars larmades polis om en bil som körde i hög hastighet på vägar söder om Sundsvall och de tog upp jakten. Bilen gick inte att stanna förrän polisbil fått preja den av vägen. Under ingripandet ska polisen även ha skjutit mot bilen.

Mannen greps på nytt och denna gång valde åklagare att begära mannen häktad – något som Sundsvalls tingsrätt beslutade om att göra.

Han åtalades för 16 brott och nekar till samtliga förutom narkotikabrott – som han erkänner.

• Grovt vållande till annans död

• Grovt rattfylleri

• Grov vårdslöshet i trafik

• Narkotikabrott

• Tillgrepp av fortskaffningsmedel

• Stöld

• Märkesförfalskning

• Stöld

• Tillgrepp av fortskaffningsmedel

• Stöld

• Försök till grovt våld mot tjänsteman

• Försök till grovt våld mot tjänsteman

• Grovt rattfylleri

• Grovt olovlig körning

• Grov vårdslöhet i trafik

• Häleri

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/efter-dodsolyckan-i-ljustorp-och-vansinneskorningen-i-sundsvall-i-dag-startar-rattegangen