Åklagaren om mannens minnen efter dödsolyckan i Ljustorp: ”Efterhandskonstruktion”

0
72

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Ida Annerstedt undrade bland annat om hur gärningsmannens minne vid vissa tillfällen kunde varit helt klara – men vid andra tillfällen otydliga. Till SVT Västernorrland berättar åklagaren att hon tror att det handlar om en efterkonstruktion.

I förhör har den misstänkta mannen sagt att han sovit bra natten till den 25 februari – något som åklagaren menar inte stämmer.

Enligt förundersökningen har det gjorts tömningar av mannens telefon som visar på upplåsningar och aktiviteter i telefonen och bedömningen har gjorts att det inte funnits utrymme för ordentlig sömn. Mannen hävdar då att det är någon annan som använt telefonen.

Poliser som var med när mannen kördes från olycksplatsen i Ljustorp till Sundsvalls sjukhus vittnar även om att mannen somnat flertal gånger.

I videon ovan kan du se och höra åklagare Ida Annerstedt bland annat berätta varför frågan om tillgången till gärningsmannens telefon är viktig.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/aklagaren-om-mannens-minnen-efter-dodsolyckan-i-ljustorp-efterhandskonstruktion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here