Polisens kamerabevakning i Nacksta och Skönsberg förlängs året ut

74

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Christian Hald, samordnare för polisens kameraprojekt i Västernorrland, har kamerorna varit till stor nytta i arbetet och har hjälpt polisen att samla in värdefull information. Foto: Louay Bygdén/SVT

Polisens kamerabevakning i Nacksta och Skönsberg förlängs året ut

Publicerad

Polisens tillfälliga kameraöverbevakning i Nacksta och Skönsberg förlängs fram till årsskiftet.

Beslutet togs efter att polisen sett positiva resultat i det polisära arbetet mot kriminella aktörer och framförallt narkotikaförsäljning, där kamerorna hjälpt till att identifiera åtta narkotikaförsäljningsärenden. 

I februari monterade polisen upp övervakningskameror efter ett stort tillslag i Sundsvall för att motverka droghandel.

– Det kan vara aktuellt att bevakningskamerorna ska vara permanenta i framtiden men det är inget vi har beslutat än så länge, säger Christian Hald, samordnare för polisens kameraprojekt i Västernorrland.

I klippet ovan hör du Christian Hald berättar om beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/polisens-kamerabevakning-i-nacksta-och-skonsberg-forlangs-aret-ut