Mystiskt flygplan över Sundsvall – undersökte fjärrvärmenätet

56

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Under natten mot tisdagen flög ett flygplan över Sundsvall flera gången och det visade sig att det handlade om en inspektion av fjärrvärmenätet. Foto: Flightradar (skärmdump)

Mystiskt flygplan över Sundsvall – undersökte fjärrvärmenätet

Uppdaterad
Publicerad

Många Sundsvallsbor uppmärksammade ett flygplan som åkte fram och tillbaka över centrala staden under kvällen den 1 maj. Det gjordes ett 70-tal överflygningar. Nu har flygningen fått sin förklaring: Det handlade om inspektion av fjärrvärmenätet.

Planet, en tvåmotorig Piper PA, kom från Kramfors vid 20-tiden på måndagskvällen och började sedan flyga fram och tillbaka över Sundsvall på förhållandevis låg höjd, drygt 900 meter.

Sundsvallsbor undrade

På appen Flightradar 24 kunde man se mönstret och de många överflygningarna. Totalt passerade planet 70-talet gånger och många Sundsvallsbor undrade vad som pågick.

Inspektion av fjärrvärmenätet

Polisen kunde sent på kvällen meddela att det handlade om en inspektion av fjärrvärmenätet, något som nu bekräftas av Sundsvall EBy the waynergi.

Flygningarna pågick fram till 23.24 då planet återvände mot Kramfors.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mystiskt-flygplan-over-sundsvall-undersokte-fjarrvarmenatet