Total omvandling av Viskananstalten – men ägaren redan beredd att utöka

0
62

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ledningen på fastighetsbolaget Intea besökte idag sitt 600-miljonersprojekt i Ånge – fångvårdsanstalten Viskan. 16 år efter nedläggningen, 2025, ska den återinvigas. Jerker Häggström är vd för bolagets verksamhet i Östersund. Foto: SVT

Total omvandling av Viskananstalten – men ägaren redan beredd att utöka

Publicerad

Återinvigningen är uppskjuten ett år för att klara kriminalvårdens ökade säkerhetskrav, men i början av 2025 blir Viskan i Ånge kommun åter ett fängelse.

600 miljoner kronor investeras i anläggningen som kommer att ge runt 130 personer jobb. Samtidigt gör dagens hårda tryck på fångvården att fastighetsägaren redan idag har planer för fler platser på Viskananstalten.

Det är fastighetsbolaget Ineta som äger och Kriminalvården som är hyresgäst med ett 20-årigt avtal. Bolaget har huvudsakligen hyresgäster från den offentliga sektorn, bland dessa Mittuniversitetet i Östersund.

Idag besökte ledningen för bolaget Viskan som idag är en enda stor byggarbetsplats och hade samtidigt möten med kommunledningen i Ånge.

När anstalten återöppnas som fängelse, 16 år efter nedläggningen, kommer den att hysa runt 130 interner.

I klippet: Jerker Häggström, vd Intea i Östersund om projektet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/total-omvandling-av-viskananstalten-men-agaren-redan-beredd-att-utoka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here