Helene drabbas av slopat frisktandvårdsavtal: ”Är ju dyrt”

41

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Folktandvårdens besökare tycker om förslaget att avveckla frisktandvårdsavtalet. Foto: Stina Ahlinder/SVT

Helene drabbas av slopat frisktandvårdsavtal: ”Är ju dyrt”

Publicerad

Folktandvården i Västernorrland har valt att lägga fram ett förslag om utfasning av frisktandvårdsavtalen på grund av brist på tandvårdspersonal.

– Det var en bra idé, men funkar det inte så funkar det inte, säger Anders Nylander från Sundsvall.

Som patient på Folktandvården i Västernorrland har man kunnat välja om man vill betala för varje besök, eller om man vill teckna ett frisktandvårdsavtal till en månadskostnad.

I frisktandvårdsavtalet ingår bland annat undersökningar, akuttandvård och lagningar. Nu har ett förslag lagts fram av Folktandvården om att avtalet ska avvecklas.

– Man betalar en liten summa varje månad, i stället för att det ska kosta flera tusen den dagen man behöver gå till tandläkaren. Så jag tycker att det är jättesynd, säger Helene Tengström.

Hör vad länsborna tycker om avvecklingen av frisktandvårdsavtalet i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/forslaget-om-slopat-frisktandvardsavtal-i-vasternorrland-trakigt-tycker-lansborna