Bäst i test-programledaren håller livesändning under Den stora älgvandringen

0
79

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

David kommer att sitta i en studio i Stockholm, specialdesignad för rätt älgkänsla, med en chattdator och Älgvandringen på storskärm. Därifrån kommar han att  hänga med i livessändningen tillsammans med tittarna.

– I linje med övriga produktionen är det här ett Slow-TV-koncept. Det kommer inte att hända så mycket utan vi erbjuder tittaren möjligheten att sätta sig ner och titta på Älgvandringen med David en stund, ta en fika, ungefär som du skulle göra med en god vän, säger Moa Frygell som producerar sändningen.

Och hon lugnar dem som oroar sig för att David Sundins inhopp ska störa naturupplevelsen:

– Det här är en separat sändning i SVT Play som inte kommer att vara en del av huvudströmmen. Vi vill ge tittarna olika möjligheter att ta del av Älgvandringen, vissa vill bara uppleva lugnet, andra vill ha mer informativt eller underhållande innehåll.

Nu ligger David Sundin i ”hårdträning” får att få så många timmar älgvandring under västen som möjligt inför sin livesändning 2 maj:

– Jag har sett några kanadagäss, inga älgar än, men det ska bli otroligt spännande det här, rapporterade han till SVT efter årets Älgvandringen-premiär i söndags.

Mer om Den stora älgvandringen kan du se i klippet nedan – bland annat kan du se de första älgarna framme i Kullberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På drönarbilderna syns tre av de älgar som kommit till skogarna kring Kullberg och inom den närmaste tiden ska simma över Ångermanälven. Producenten Stefan Edlund konstaterar att våren är sen men är inte orolig över utvecklingen. Foto: SVT

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/bast-i-test-programledaren-haller-livesandning-under-den-stora-algvandringen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here