Misstänkt mordförsök i Bredsand i Sundsvall – skadad person förd till sjukhus

52

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Strax före klockan sju på onsdagsmorgonen larmades polisen om att en skadad person fanns på en adress i bostadsområdet Bredsand strax söder om Sundsvall. SVT:s medarbetare såg två ambulanser och flera av polisens patrullbilar i hög fart på väg söderut från Sundsvalls centrum.

Väl framme kunde polis och ambulanspersonal snabbt konstatera att uppgifterna stämde och den skadade mannen har förts till sjukhus.

Vilka skador personen har och hur allvarligt det är är ännu oklart.

Polisen har inledningsvis varit sparsam med uppgifter kring det inträffade.

”Utreder grovt brott”

”Allt jag kan säga är att vi utreder ett grovt brott”, skriver Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott i Västernorrland, i ett sms till SVT under onsdagsmorgonen.

SVT:s reporter på plats berättar att gripanden har gjorts på plats. Något som styrks av polisen.

– Alldeles nyss fick jag bekräftat att fem personer har gripits, säger polisens presstalesperson Elisabeth Glaas till SVT.

Efterlyser vittnesuppgifter

Rubriceringen för polisens förundersökning är inledningsvis försök till mord. Tre av de fem gripna fanns på den aktuella adressen när polisen kom till platsen, och de övriga två misstänks ha anknytning till händelsen.

Platsen har spärrats av, hundpatruller har genomfört sök i området och vittnen ska nu höras.

– Vi jobbar på för fullt på plats med initiala åtgärder. Vi tar tacksamt emot vittnesuppgifter och upplysningar från allmänheten via telefon 114 14 eller via vår webbplats, säger Elisabeth Glaas.

Är den skadade mannen känd hos er sedan tidigare?

– Det vet jag faktiskt inte i nuläget.

Texten uppdateras

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/skadad-person-pa-adress-i-bredsand-i-sundsvall