Så många Ö-viksbarn föddes i Sundsvall under stängningsveckan

50

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Larmen om personalbrist vid barn- och ungdomsmedicin i Örnsköldsvik kom redan för ett år sedan, enligt fackförbundet Ångermanlands läkarförening löses bemanningen i nuläget vecka för vecka. I ett pressmeddelande meddelar region Västernorrland att bemanningssituationen nu är bättre till följd av inhyrda läkare som kan gå in och arbeta i Örnsköldsvik.

En av de verksamheter som behövde stängas under förra veckan var Örnsköldsviks förlossning.
– Staffetter är en kortsiktig lösning, men också viktigt för att ordinariepersonal ska kunna klara av trycket. Vi är beroende av stafetter året runt i Ö-vik för att kunna bedriva förlossningsvård, säger Helena Dalin, verksamhetschef över kvinnosjukvården i Region Västernorrland.

Även om bemanningssituationen tillfälligt är löst, så är sommarens bemanning fortfarande oklar. Hör Dalin berätta i klippet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sa-manga-o-viksbarn-foddes-i-sundsvall-under-stangningsveckan