Överraskande besked – Bodil Hansson (S) hoppar av sina uppdrag i Sundsvall

88

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Bodil Hansson (S) har bara varit ordförande för kommunstyrelsen i Sundsvall i 2,5 år. Hon efterädde sin partikollega Peder Björk som också lämnade uppdraget med kort varsel, i augusti 2020. Foto: SVT

Bodil Hansson (S) hoppar av sina uppdrag i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas Bodil Hansson lämnar alla sina offentliga uppdrag inom några veckor, inklusive posten som högsta politiska företrädare för Sundsvalls kommun. Beskedet kommer dagen innan en utredning ska presenteras som har gått till botten med konsekvenserna av hennes relation med en åtalad tidigare vd för det kommunala bolaget Skifu.

Bodil Hansson skriver i ett pressmeddelande på måndagen att hon inte längre har den energi som krävs för jobbet.

Ett av skälen till att hon lämnar sina uppdrag är att det varit ett ”stort fokus på hennes person i samband med att hon under hösten berättade om en relation hon hade för cirka sju år sedan med en person som då var VD för ett kommunalt bolag”.

Vd:n har utretts för oegentligheter i sin roll i bolaget och har fått lämna sitt jobb. 

Ifrågasatt som person

Kritiken mot Hansson har framför allt rört det faktum att hon inte omgående informerade kommunen om påtryckningar som ex-vd:n utsatt henne för – påtryckningar som hon också stod emot, enligt pressmedelandet.

Bodil Hansson har fått ta del av utredningens preliminära slutsatser.

”Jag har i allt detta blivit ifrågasatt som person och anklagad för att vara korrupt”, skriver hon i pressmeddelandet.

Samtidigt är hon självkritisk: ”Så vitt jag förstår kommer utredningen att delvis konstatera det jag sedan tidigare uttryckt: Att jag borde anmält jäv, och att jag borde informerat kommunen i ett tidigare skede”.

Texten uppdateras

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Toppchef i mutskandal i Sundsvall

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/overraskande-besked-bodil-hansson-s-hoppar-av-sina-uppdrag-i-sundsvall