Fortsatt oklar hyreshöjning i tre av Västernorrlands sju kommuner

62

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I slutet av februari meddelade Hyresgästföreningen att allmännyttiga Övikshem och föreningen inte kommit överens i förhandlingarna om hyrorna. Ärendet skickades därför vidare till Hyresmarknadskommittén. När något slutgiltligt beslut kommer är oklart.

– Det är klart att vi har en speciell ekonomisk situation i riket, men samtidigt så finns det gränser i bägge ändarna för vad man klarar av att betala. Vi såg inte att de 6,07% var en rimlig hyresjustering, det kunde vi inte acceptera, säger Peter Sjöbom, Hyresgästföreningens förhandlare.

Övikshems hyresgäster hårt drabbade

Även om varken hyresgästerna i Ånge eller Kramfors har fått besked, drabbas boende i Örnsköldsvik lite extra hårt. Bostadsbolaget ville att höjningen skulle starta redan första januari, vilket kan innebära att flera månaders ökning kan behöva betalas retoraktivt flera månader senare.

I klippet: Hör Peter Sjöbom berätta hur medlemmarna ser på situationen.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/fortsatt-oklar-hyreshojning-i-tre-av-lanets-sju-kommuner