Home Nyheter Nyheter Västernorrland Rikspolischefen om utredde polismannen från Ångermanland: ”Oerhört viktigt att alla uppträder korrekt”

Rikspolischefen om utredde polismannen från Ångermanland: ”Oerhört viktigt att alla uppträder korrekt”

0
Rikspolischefen om utredde polismannen från Ångermanland: ”Oerhört viktigt att alla uppträder korrekt”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Polismannen från Ångermanland är milt uttryckt i blåsväder.

Han har tidigare internutretts fyra gånger – i ett par av fallen handlar det om att han ska ha uppträtt olämpligt i tjänsten mot unga utsatta kvinnor, och i åtminstone ett fall gjort sexuella närmanden. Hittills har det slutat i disciplinpåföljer och i två fall också löneavdrag.

För ett par veckor sedan dömdes han i Ångermanlands tingsrätt för dataintrång på sju punkter. Det sedan han gjort slagningar via polisens datasystem på bilar han varit spekulant på privat.

Tidigare i vintras misstänktes han också för att ha stulit av det virke som fallit överbord från ett SCA-fartyg och flutit i land norr om Härnösand, men i det ärendet har han friats.

Inte vunnit laga kraft

Polisens personalansvarsnämnd (PAN) har tidigare slagit fast att om polismannen döms i brottmålet som gäller dataintrång, ”i huvudsak i enlighet med åtalet”, kommer han att skiljas från sin anställning vid polisen.

Domen har ännu inte vunnit laga kraft, och det är ännu okänt om polismannen kommer att överklaga den fällande domen i brottmålet.

När rikspolischef Anders Thornberg var på besök i Västernorrland i dagarna passade SVT Västernorrland på att ställa frågor om vad som händer när en polisman anmäls för tjänstefel, olämpligheter eller brott – och hur han ser på saken.

Se och hör svaren i videon ovan. I videon nedan sammanfattas polismannens 15-åriga karriär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om turerna under polismannens 15-åriga karriär Foto: SVT/TT

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/rikspolischefen-angaende-utredde-polismannen-mycket-hog-troskel-for-hur-vi-upptrader

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here