Projektet ”Familjekompis” i Örnsköldsvik hjälper nysvenska familjer få vänner i Sverige

0
75

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

För två månader sedan startade projektet Familjekompis i Örnsköldsvik, det är ett samarbete mellan Örnsköldsviks kommun och studieförbundet Bilda.

Pengarna till projektet kommer från Länsstyrelsen Västernorrland. Det bygger på att skapa möten mellan människor för att bredda sitt kontaktnät, få förståelse för- och lära känna nya personer.

– De som kommer som nya svenskar till Ö-vik kan också få en en kanal och kontakt ut till samhället för att delta. De etablerade svenskarna, i det här fallet Öviksbor, kan få lära känna en ny familj, lära sig nya saker om en annan kultur och berika sitt eget liv. Det är så mycket win-win för det här projektet, säger Madelene Sundberg, projektledare för Familjekompis i Örnsköldsvik.

”Det blir lättsammare och lekfullare”

Den första träffen kommer familjerna att bjudas på middag och sedan ha möjlighet att lära känna varandra, bland annat genom aktiviteter och lära känna-lekar. Efter träffen är förhoppningen att familjerna ska vilja och kunna träffas vidare. Att barn också är inkluderade i träffarna tror Madelene är bra.

– Det gör att det blir lättsammare, lekfullare och det ska vara på ett avslappnat sätt. 

Hör henne berätta om sina förväntningar och om hur många familjer som anmält sig i videon.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/projektet-familjekompis-hjalper-nysvenska-familjer-fa-vanner-i-sverige

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here