Naturnära med glamour – fransk touch på Smitingens camping

0
87

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smitingens havsbad ska bli en campingplats där den unika naturen ska tas tillvara, hävdar Samuel Lafforest, vd för franska glampingföretaget Huttopia. Foto: SVT / Huttopia

Naturnära med glamour – fransk touch på Smitingens camping

Uppdaterad
Publicerad

Efter lång väntan har nu Härnösands kommun hittat en lämplig entreprenör som är beredd att skapa en campingplats vid Smitingens havsbad utanför Härnösand.

Om allt går i lås slår Smitingens camping upp portarna om två år, enligt Huttopias vd Samuel Lafforest. Här i klippet utvecklar han företagets planer för Smitingen.

Franska campingföretaget Huttopia har ett tydligt koncept; gästerna bor i exklusiva stugor eller tält insmugna i vegetationen på en naturskön plats.

Huttopia har äger cirka 90 campingplatser i USA, Kanada och Kina men i Europa – bara i Frankrike och Nederländerna. Det blir det ändring på nu.

Huttopias ägare har nu tecknat avtal med Härnösands kommun att bygga en liknande stugby i Smitingens havsbad längst ut på Härnön.

Optimistisk

Trots att Härnösands kommun försökt hitta någon som vill driva camping i Smitingen i mer än 30 år, är Huttopias vd Samuel Lafforest övertygad om att det kommer att gå bra.

I klippet hör du honom berätta mer om campingen och byggplanerna – han gör också anspråk på att det är hans företag som uppfunnit begreppet glamping

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/naturnara-med-glamour-fransk-touch-pa-smitingens-camping

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here