Stor bemanningskris vid barnavdelningen i Örnsköldsvik – här är åtgärderna regionen vidtagit

62

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Verksamheten har vidtagit några åtgärder för att hålla barn- och ungdomsmedicin flytande. Exempelvis kommer en läkare upp från Sundsvall för att jobba i Örnsköldsvik och en pensionerad barnläkare har digitala besök med barn som har diabetes, tillsammans med en diabetessköterska.

– Medarbetarna i Örnsköldsvik är oroliga för sina patienter. Vi har inte bara akuta patienter, utan också kroniskt sjuka barn som går hos oss, medarbetarna känner inte att de hinner med, säger Thelander.

Hör verksamhetschefen Anne Thelander berätta om läget och hur situationen ser ut inför sommaren.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/stor-bemanningsbrist-i-ornskoldsvik-de-atgarderna-har-regionen-behovt-vidta