Mordet på Liselotte från Timrå: Familjen begär drygt en halv miljon i skadestånd

96

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sammantaget kräver den mördade Liselottes anhöriga över en halv miljon kronor i skadestånd av den mordåtalade mannen. Advokat Fredrik Lindberg är familjens målsägandebiträde. Foto: Örjan Leek / Fotograf ACE

Mordet på Liselotte från Timrå: Familjen begär drygt en halv miljon i skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Måndag den 3 april börjar rättegången om mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå. Nu står det klart att familjen kräver den mordmisstänkte mannen på totalt drygt en halv miljon kronor i skadestånd.

I klippet här berättar målsägandebiträdet Fredrik Lindberg bland annat hur Liselottes familj mår inför den stundande rättegången i det mycket uppmärksammade målet.

Advokat Fredrik Lindberg är som målsägandebiträde Liselottes familjs juridiska ombud, och för deras talan i målet.

När SVT når honom har han precis skickat in skadeståndsanspåken från Liselottes anhöriga mot den mordåtalade mannen till Sundsvalls tingsrätt.

Sammantaget krävs han på 554 000 kronor plus ränta av familjen och dödsboet.

I intervjun utvecklar Fredrik Lindberg skadeståndskraven, och berättar om hur familjen ser på den kommande rättsprocessen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Timråkvinna

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mordet-pa-liselotte-fran-timra-familjen-begar-drygt-en-halv-miljon-i-skadestand