Home Nyheter Nyheter Västernorrland Räddningsskolan på Sandö skulle läggas ned – räddas i sista stund

Räddningsskolan på Sandö skulle läggas ned – räddas i sista stund

0
Räddningsskolan på Sandö skulle läggas ned – räddas i sista stund

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

2011 förlorade Räddningsgymnasiet sitt riksintag och därmed försvann en stor del av elevunderlaget. Sedan dess har Kramfors kommun gjort två försök att blidka Skolverket för att få tillbaka riksintaget, men mötts av kalla handen.

– Därför har man från politikens sida tittat på det här och sagt att vi måste ändra utformningen av programmet så att vi kan få tillbaka riksintaget säger Cecilia Borgh, verksamhetsansvarig på Kramfors kommun.

Kommunen backade

Utbildningen är alltså för dyr med för få elever i nuläget. I fredags fick därför personalen besked om att intaget till räddningsgymnasiet skulle pausas under tiden man utredde hur en ny utbildning behöver se ut för att få Skolverkets godkännande. Ett besked som gjorde både personalen och elevernas föräldrar upprörda.

– Vi har därför lyssnat på medarbetarnas synpunkter och dom var kloka, så därför kör vi ett år till, men utbildningen kommer inte att fortsätta om vi inte kan få ett godkännande av skolverket säger Cecilia Borgh.

Hör Cecilia Borgh berätta om Räddningsgymnasiets framtid i videon.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/raddningsskolan-pa-sando-skulle-laggas-ned-raddades-i-sista-stund

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here