Mordet i Nacksta: Misstänkte mannen döms till livstids fängelse

65

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Mordet på mannen i 35-årsåldern betecknas som ytterst brutalt, med tortyrliknande inslag. Fyra olika knivar, en sax och en potatisskalare har använts. Förloppet tros ha varit mycket utdraget och motivet är höljt i dunkel, men gärningsmannen antas ha varit ute efter narkotika.

Enligt senior åklagare Lo Jonsson har mannen haft avsikten att döda sitt offer. Den misstänktes försvarare, advokat Kristina Svedberg menar dock att det inte är utrett att uppsåtet varit att döda och att hennes klient bör dömas till ett kortare tidsbestämt straff eftersom det enligt henne finns förmildrande omständigheter.

Sundsvalls tingsrätt anser att det är styrkt att mannen begått mordet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mordet-i-nacksta-misstankte-mannen-doms-till-fangelse