Elsparkcyklar till Örnsköldsvik på prov: ”Viktigt att sköta sig”

49

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det enda som återstår är ett tillstånd från polisen att hyra ut elsparkcyklar i Örnsköldsvik. När tillståndet är på plats kommer det vara möjligt att hyra en elsparkcykel vid Stora torget, Paradiset och resecentrum men också platser utanför centralorten som Nyängets badplats och Domsjö industriområde.

– Elsparkcyklar är ett smidigt sätt att transportera sig på och möjliggör att vi kan binda ihop olika hållbara mobilitetslösningar. Det är även ett bra komplement till kollektivtrafiken och förhoppningen är att det ska uppmuntra fler till att resa hållbart och att fler kan ta sig runt i Örnsköldsvik, säger Andreas Jansson (C), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden Örnsköldsviks kommun.

Ungefär 300 sparkcyklar kommer att placeras i Örnsköldsvik.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/elsparkcyklar-till-ornskoldsvik