Tre olika vargar vistas runt Östavall – en inne i samhället

41

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Genom DNA har länsstyrelsen slagit fast att det rör sig om tre individer. Men de bedömer att det endast är en individ som är inne i samhället – sannolikt en ung hane.

”I situationer med rovdjur i samhällen är det sannolikt att något lockar djuret in mot samhället. Länsstyrelsen uppmanar därför boende i området att se över sin omgivning för att se om något kan locka vargen.” Det skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

”Utfodring av annat vilt nära samhällen kan exempelvis locka rovdjur och leda till att de uppvisar ett mindre skyggt beteende. För att undvika att vargen vänjer sig vid människors närvaro uppmanar Länsstyrelsen även att man inte ska söka upp vargen” skriver Länstyrelsen Västernorrland i  pressmeddelandet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/tre-olika-vargar-som-ror-sig-runt-ostavall