Misstänkta mordet på Liselotte: Timrå kommun hade möte med den åtalade mannen

30

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Enligt verksamhetschefen Johan Vikström så ska kommunen ha vetat om att mannen haft ett olämpligt beteende och därför haft samtal med honom. Efter det korrigerade samtalet ska mannen skrivit ett meddelande till Liselotte där han bland annat skriver att de inte ska ha mer kontakt. Men detta ska enligt polisförhöret bara varit nåt som mannen gjort för att visa upp för chefen, då kontakten mellan dem fortsatte.

Hur tycker du att kommunen skött det här?

– Vi har inte kunnat se att vi brustit någonstans. Men vi ska jobba med förbättringar så att något sådant här inte ska kunna inträffa. Men det här är en händelse som man inte kan föreställa sig att det kan ske heller, säger Johan Vikström.

Varför gjordes ingen polisanmälan?

– Det är väldigt ovanligt att man som en arbetsgivare anmäler incidenter som inträffar mellan två personer, det är ju den utsatta som ska polisanmäla, säger han.

Se mannens meddelande till Liselotte i klippet ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/timra-kommun-om-mordatalade-mannen-sant-har-ska-inte-kunna-intraffa