Ännu en person delgiven brottsmisstanke efter stora polistillslaget i Sundsvall

40

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Mannen som för närvarande sitter i polisarrest i Borås har förhörts om misstankarna om att han alltså ska ha varit delaktig i planeringen av ett sprängdåd. Han har också fått en offentlig försvarare.

Vad har han sagt i förhör? Nekar han eller har han gjort några medgivanden?

– Det vill jag inte gå in på med hänvisning till utredningssekretessen, säger Karin Everitt som inte heller vill uppge ungefärlig ålder på den misstänkte eller var han är skriven.

Däremot säger hon att mannen inte kommer att begäras häktad, eftersom häktningsskäl anses saknas i det här fallet.

I dagsläget är totalt 13 personer fortfarande häktade i utredningen om grov brottslighet som bland annat gäller förberedelse till mord, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Utredningen sväller

Allt i svallvågorna efter den stora polisinsatsen på flera platser i Sundsvall i slutet av januari då ett 15-tal personer greps och stora beslag av narkotika, sprängmedel och vapen gjordes.

Förundersökningen i ärendet sväller i omfattning och polis och åklagare tvingas nu revidera tidsplanen. Tidigare har åklagarna meddelat att man hoppats kunna väcka åtal ”före sommaren”.

– Vi har insett att vi varit för optimistiska där. Kanske är förundersökningen klar före sommaren men något åtal kommer det nog inte att kunna bli då. Vi räknar hur som helst med att kunna hålla huvudförhandlingen i målet i höst, säger Karin Everitt.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/annu-en-person-delgiven-brottsmisstanke-efter-stora-polistillslaget-i-sundsvall