15 mars 07:51, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

31

22:48 Inbrott, Härnösand
Polisen kontaktas gällande ett inbrott i en bostad i Härnösand. Okänd gärningsperson/personer ska ha tagit sig in i bostaden någon gång under de senaste dygnen. Det är i nuläget oklart om något är tillgripet. Polisen har varit på plats för brottsplatsundersökning och anmälningsupptagning. 

01:47 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Örnsköldsvik
Under natten beordras polisen till en ort utanför Örnsköldsvik med anledning av ett rån. Enligt tillgängliga uppgifter ska flera gärningspersoner ha tilltvingat sig en personbil av två män. Det finns uppgifter om att gärningspersonerna ska ha uppvisat vapenliknande föremål.

Polisen har inte återfunnit bilen. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet i nuläget.

En förundersökning är inledd där rubriceringarna initialt är grovt rån, grovt olaga hot, grovt vapenbrott samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

04:05 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Norrmalm i Sundsvall. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott  samt grov olovlig körning då han saknar behörighet att köra och upprepat har kört olovligen. 

 

Länk: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2023/mars/15/15-mars-0751-sammanfattning-natt-vasternorrlands-lan/