Mordoffret vid Korstaskjutningen hade anknytning till kriminellt nätverk i Stockholm

0
79

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

13 personer sitter just nu häktade efter den stora polisrazzian i Sundsvall  i slutet av januari där misstankarna gäller bland annat förberedelse till mord, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Tidigare i vintras kunde SVT berätta att huvudfiguren i utredningen, en 20-årig man, också suttit häktad som misstänkt för delaktighet i dödsskjutningen i bostadsområdet Korsta i Sundsvall i december 2020. En man i 35-årsåldern sköts till döds med sex skott, ett mord som fortfarande är ouppklarat.

Kriminellt förflutet

Redan på mordkvällen gick polisen ut med att dödsskjutningen var en uppgörelse i kriminella kretsar.

Mordoffret hade ett tungt kriminellt förflutet – och SVT:s fortsatta kartläggning av de kriminella gängens förgreningar i Västernorrland visar att den skjutne mannen i Korsta hade anknytning till brottsnätverken med bas i Stockholmsområdet som strider bland annat om kontrollen över narkotikahandeln i Sundsvallsområdet.

I videon förklarar SVT:S reporter hur det hela hänger ihop.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/svt-s-kartlaggning-av-natverken

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here