Josephine i Sundsvall växte upp i en kriminell miljö: ”Jag är sjukt trasig”

0
96

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Josephine Lindström bläddrar i två stora album fyllda med urklipp från familjesidorna. När andra barn samlade på bokmärken var bilderna på familjerna det finaste hon visste.

– Jag kommer ihåg att jag tyckte att alla såg så fina och välordnade ut, berättar hon.

Första institutionen när hon var 12 år

Josephines eget liv var allt annat än välordnat. Redan som 12-åring var hon utåtagerande, rymde ofta hemifrån och umgicks med äldre ungdomar. Det slutade med att hennes mamma och styvpappa satte henne på en institution.

– Om man hade några förväntningar på att situationen skulle bli bättre för mig så kan jag säga att det hade helt motsatt effekt, säger Josephine.

Trasig människa

I dag är hon kritisk till hur hon har behandlats av myndigheter och den personal hon mött under åren.

– Jag önskar att jag skulle kunna få sitta mittemot de människor som varit delaktiga i alla beslut som har tagits, så de får se att jag inte bara är ett papper man skriver under och skickar vidare, utan jag är en människa och jag är sjukt trasig.

I klippet berättar Josephine Lindström om sitt liv.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/josephine-i-sundsvall-vaxte-upp-i-en-kriminell-miljo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here