Karin Sundin i Lit fick till slut sitt epilepsilarm

13

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

För några veckor sedan berättade SVT Jämtland om 86-åriga Karin Sundin utanför Lit som i höstas blev lovad att få ett epilepsilarm, efter flera återkommande anfall. Men efter över ett halvår hade ännu inget larm kommit eftersom regionen och Östersunds kommun var oense om vem som skulle vara ansvarig. Men nu finns larmet installerat.

– Jätteskönt att larmet äntligen är på plats. Mest för mammas skull så klart men även för mig som anhörig som slipper vara orolig att mamma ska bli liggande efter ett anfall utan att någon upptäcker det, säger Karins dotter, Lena Sundin.

Hör mer i klippet ovan om hur larmet fungerar och vad Lena Sundin tycker om att det tagit så lång tid innan det kommit på plats.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/karin-sundin-i-lit-fick-till-slut-sitt-epilepsilarm