11 mars 08:58, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

10

Sedan midnatt har fem personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:04 Missbruk av urkund, Örnsköldsvik
Polisen beordras till ett uteställe i Örnsköldsvik där en ung person försökt ta sig in genom att använda en legitimation som inte tillhör honom. Anmälan gällande missbruk av urkund upprättas. 

01:31 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen larmas om en vinglig färd i trakterna av Stöde. Enligt tillgängliga uppgifter ska aktuell bil bland annat ha kört på en skylt. Polisen påträffar en person som kan misstänkas ha kört bilen, hon tas med för provtagning. Polisen tar upp en anmälan gällande rattfylleriet. Kvinnan omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

02:30 Trafikolycka, Sollefteå
Polsien larmas om en skoterolycka utanför Sollefteå. Två personer ska ha färdats på skotern. Enligt tillgängliga uppgifter ska en person ha förts till sjukvård med ambulans. För frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Olycksorsaken ska utredas.

04:21 Försök till rån mm, Sundsvall
Polisen kontaktas av en taxichaufför som uppger att två män vägrar betala för taxiresan och vägrar lämna taxin.

Polisen griper männen. De misstänks för försök till rån då de under hot om våld misstänks ha försökt få taxichauffören att lämna över pengar till dem. De misstänks också för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel då de ska ha försökt ta taxibilen samt ringa bedrägeri då de inte velat betala för resan.

Efter förhör ska åklagare besluta om de ska anhållas eller släppas på fri fot. 

 

Länk: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2023/mars/11/11-mars-0858-sammanfattning-natt-vasternorrlands-lan/