Home Nyheter Nyheter Västernorrland Efter tillslaget: Ytterligare en person var måltavla för planerade mord och sprängningar i Sundsvall

Efter tillslaget: Ytterligare en person var måltavla för planerade mord och sprängningar i Sundsvall

0
Efter tillslaget: Ytterligare en person var måltavla för planerade mord och sprängningar i Sundsvall

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var den 26 och 27 januari som polisen slog till på flera adresser i Sundsvallsområdet, och ett 15-tal personer greps. Vapen, sprängmedel och stora mängder narkotika togs i beslag.

Sammanlagt 13 personer, de flesta av dem under 20 år, sitter i dagsläget häktade i ärendet. Misstankarna gäller bland annat förberedelse till mord, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

En person i Sundsvallsområdet har hittills varit målsägare i ärendet. Den personen ska ha varit ”måltavla” för den allvarliga brottslighet som enligt polis och åklagare planerats, men som i och med tillslaget i januari avstyrdes i sista stund.

”Bevisläget har stärkt”

Nu kan SVT berätta att ytterligare en person är målsägare i utredningen. En framställan om ett förordnande av målsägandebiträde – juridiskt ombud – för den aktuella personen har lämnats in till Sundsvalls tingsrätt.

Vad misstänker ni att den här personen skulle kunna ha utsatts för?

– Det vill jag inte närmare gå in på, säger vide chefsåklagare Karin Everitt.

Har bevisläget stärkts under utredningens gång?

– När det gäller de flesta av de misstänkta i ärendet så har misstankarna stärkts.

Målet: åtal före sommaren

Häktningstiden har löpt ut för flera av de misstänkta de senaste dagarna. Under torsdagen omhäktades två av dem, och under fredagen hålls två nya omhäktningsförhandlingar – den här gången gällande en 20-åring respektive en 23-åring.

Förundersökningen är mycket omfattande och kommer att växa ytterligare.

– I dagsläget hoppas vi kunna väcka åtal innan sommaren, säger Karin Everitt.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/efter-tillslaget-ytterligare-en-person-maltavla-for-planerade-mord-och-sprangningar-i-sundsvall

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here