Se Simons unika bilder på vargen i Östavall – ”Var bara tre-fyra meter från”

116

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Simon tog sina unika bilder sent i tisdagskväll, mitt inne i ett villaområde i Östavall. Sundsvalls Tidning var först med att visa dem.

– Det var en som hade tipsat mig om att vargen var här i området så då for jag hit och ställde mig, i tio minuter eller en kvart. Och rätt var det var så kom han upp ur diket och rakt emot mig, berättar Simon när han visar filmen för SVT:s utsände.

Vad tänkte du?

– Det var ju spännande att få se den på så nära håll. Men det är ju ett rovdjur och ingenting man vill ha inne i byn.

Spillning skickat på analys

Enligt Länsstyrelsen i Västernorrland har det kommit in ett flertal rapporter om varg i området på senare tid, och spillning har hittats som nu skickats in för analys för att på så sätt via dna kunna konstatera om det verkligen rör sig om varg.

– Vi hoppas få svar någon gång i början av nästa vecka, säger Emil Lindberg på Länsstyrelsen.

Ett flertal Östavallbor säger sig ha sett varg den senaste månaden. Länsstyrelsen är försiktig med att dra några slutsatser innan analyssvaren kommit.

– Det har varit lite svåra spårförhållanden där på senare tid, det är först nu det senaste dygnet som det kommit nysnö som gör det möjligt att spåra. Men sannolikt rör det sig om varg, säger Länsstyrelsens viltvårdshandläggare Peter Nilsson till SVT.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/se-simons-unika-bilder-pa-vargen-i-ostavall-var-bara-tre-fyra-meter-fran