Här är de avskrivna misstänkta från utredningen om skjutningen i Bosvedjan i Sundsvall

89

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Skottlossningen i bostadsområdet Bosvedjan som utreds som försök till mord. Händelsen ska enligt källor – som hittills inte bekräftats av polis eller åklagare – ha varit startskottet för våldsvågen i landet de senaste månaderna, med ett stort antal skott- och sprängdåd med efterföljande hämndaktioner. Det hela ska handla om kampen mellan två kriminella grupperingar om knarkhandeln i Sundsvallsområdet.

Tre personer besköts i Bosvedjan, och en person blev träffad. Han blev inte svårare skadad än att han kunde lämna sjukhuset kort därpå, men brottsrubriceringen försök till mord kvarstår alltså då uppsåtet anses ha varit att skjuta för att döda.

Ett 15-tal personer har sammantaget varit misstänkta för inblandning i ärendet. Nu återstår enligt polisuppgifter sju, men ingen av dem sitter i dagsläget häktad eftersom misstankarna inte är så starka att det motiverar häktning.

Koppling till huvudmannen efter razzian

Under tisdagen avskrevs formellt tre tidigare misstänkta i ärendet. SVT har kartlagt de tre:

• Man, 20 år. Inte dömd för något brott men ändå med på den lista från polisen till Sundsvalls restaurangägare på nio personer som polisen anser att krögarna bör portförbjuda, på grund av deras ”kriminella kopplingar”.

• Man, 23 år. Dömd för ett flertal ringa narkotikabrott. Också dömd i ett mål om olaga hot tillsammans med den 20-åring som betecknas vara huvudmisstänkt efter den stora polisrazzian på flera platser i Sundsvall den 26 och 27 januari. 20-åringen misstänks bland annat för förberedelse till mord, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

• Man,  24 år. Dömd för flera fall av ringa narkotikabrott. Bor nära platsen för skottdramat i Bosvedjan.

Vice chefsåklagare Karin Everitt är förundersökningsledare både för mordförsöket i Bosvedjan och för utredningen efter den stora polisinsatsen. Hon är sparsam med kommentarer men redogör för läget i det stora hela här i videon.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/flera-misstankta-avskrivna-fran-utredningen-om-skjutningen-i-bosvedjan-i-sundsvall