Backade på sin fru med släp – döms till vållande till annans död

34

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Backade på sin fru med släp – döms till vållande till annans död

Uppdaterad
Publicerad

En man döms till vållande till annans död efter att i december 2021 backat på sin fru med ett släp i Härjedalens kommun. Mannen döms mot sitt nekande då rätten menar att han begick gärningen av oaktsamhet eftersom han backat fordonet trots att det var snö på bilens bakruta som därmed skymde sikten.

Det var i december 2021 som mannen och kvinnan var på en plats i Härjedalens kommun. I förhör har mannen uppgett att han och frun kommit överens om att hon skulle stanna inne tills han backat fram släpet.

Mannen larmade direkt när han upptäckte vad som hänt och kvinnan flögs till Östersunds sjukhus, där hennes liv gick inte att rädda.

I dag föll domen mot mannen som döms till villkorlig dom och 30 dagsböter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/backade-pa-sin-fru-med-slap-doms-till-vallande-till-annans-dod