Åsarna skicenter förstört i brand – ingen person skadad

21

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Branden upptäcktes strax före 03-tiden av en förbipasserande bilist. Branden hade då startat i ett försäljningstält, men sedan spred sig branden till den intilliggande anläggningen Åsarna Skicenter.

Ambulans har varit till platsen men ingen person har behövt föras till sjukvård, enligt SOS Alarm.

Tvingades retirera

Räddningstjänsten påbörjade både yttre och inre släckning av byggnaden.

– Men till slut tvingades man retirera invändigt, det var för stora risker. Byggnaden har rasat ihop, säger Jörgen Eriksson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten Jämtland, till SVT Nyheter vid 06.30-tiden.

Räddningstjänsten har varit på plats med drygt 20-talet personal under morgonens släckningsinsats. Branden började alltså i ett större tält där det såldes kläder i en så kallad outlet. När branden upptäcktes hade tältet redan brunnit upp, och elden spridit sig till huvudbyggnaden.

Rasat samman

Efter att rökdykare försökt släcka inomhus men tvingats backa, så gick det fort även med byggnaden och branden blev en totalbrand som förstörde anläggningen.

– Då tog det över, sedan har vi mer försökt att skydda kringliggande material och byggnader.

Hela byggnaden har vid 06.30-tiden rasat samman. Räddningstjänsten arbetar på plats och kommer att vara kvar ett antal timmar till, säger Jörgen Eriksson.

Utreds som mordbrand

Polisen kommer att utreda brandens orsak, och händelsen rubriceras i det inledande skedet som misstänkt mordbrand. Det har att göra delvis med att det rör sig om stora värden som förstörts, enligt polisens presskontakt Elisabeth Glaas.

Åsarna skicenter ligger vid E45 och vägen stängdes av under släckningsinsatsen. Anläggningen består av restaurang, outletbutik, vandrarhem, camping och stugor.

Foto: SVT

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/asarna-skicenter-forstort-i-brand-ingen-person-skadad