Sundsvallsfamiljen sänkte matkostnaden med 8000 kronor

47

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det började som en livsstilsförändring för hela familjen, som består av mamma Malin och fyra barn mellan åldrarna 11 till 20 år, där Malin Lindgren Sundström började handla svinnmat. Maten, som är nära bäst före datum eller som har skönhetsfel, köps in och förvaras sedan i frysen.

– Man har lärt sig att inte slösa pengar, så det har blivit en livsstil, säger Thess Sundström, 16 år.

Stort matförråd

Det var Sundsvalls tidning som först berättade om familjens arbete för att sänka matkostnaden. De har hållit på några år och har hunnit bygga upp ett stort förråd med olika produkter men fortsätter att handla veckovis – där budgeten är kring 1000 kronor.

– Nu märker jag att priserna går upp, så det är svårt för mig att hålla tusenlappen i veckan, säger Malin Lindgren Sundström.

Se och hör Malin Lindgren Sundström i videon ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sundsvallsfamiljen-minskade-matkostnaden-med-8000-kronor