Fem personer döms för bedrägerihärva i Sundsvall tingsrätt – två till fängelse

49

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Bedrägerierna har gått till på olika sätt men i flera fall har det handlat om så kallade romansbedrägerier, där kvinnor, men även män, lurats att på olika sätt skicka pengar till någon som de blivit uppvaktade av via nätet. I fallet fanns det totalt 15 målsägande från hela landet, 13 privatpersoner och två företag, som lurats av bedragarna.

En man i 54-årsåldern döms till fängelse i ett år och två månader för försök till grovt penningtvättsbrott, bedrägeri, försök till bedrägeri i två fall, grovt penningtvättsbrott i två fall och penningtvättsbrott i åtta fall.

Ytterligare en man i 30-årsåldern döms till fängelse i en månad för penningtvättsbrott.

De övriga tre personerna döms för bland annat grovt penningtvättsbrott, penningtvättsbrott och penningtvättsförseelse. De fem personerna ska även betala ut närmre tre miljoner totalt i skadestånd.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/fem-personer-doms-for-bedrageriharva-i-sundsvall-tingsratt-tva-till-fangelse