Västernorrland enda länet utan sprututbyte – men efter sommaren är det dags

0
66

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Elina Backlund Arab beklagar att det inte finns ett sprututbyte på plats än, men efter sommaren kommer det finnas sprututbyte på Sundsvalls sjukhus i gamla tillnyktingsenhetens lokal. Men tanken är att det ska finnas på fler ställen i länet för att kunna nå ut till fler människor säger hon.

”Jätteviktigt”

Frågan om sprututbyte berör många verksamheter som infektionskliniken, kvinnokliniken, psykiatrin och socialtjänsten som kommunen förfogar över.

– Det är jätteviktigt, framförallt för att kunna möta människor som är i en väldigt utsatt position, men också kunna skapa ett sammanhang där man kan stötta dem och motivera till mer hjälp, säger Elina Backlund Arab.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/vasternorrland-enda-lanet-utan-sprututbyte-for-missbrukare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here