Fortsatt kritik till byggande på Röstberget – här är Funäsdalens IF förslag på lösning

97

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

På Röstberget är tre nya utvecklingsområden identifierade. Ett område ner mot väg 84, ett mot Ljusnedal och ett mot norra sidan ner mot Ljusnan. På norra sidan ner mot Ljusnan vill idrottsföreningen och idrottsläraren samt elever att skogen ska bevaras.

Är inte emot nya bostäder

Bobo Bäckström förtydligar att han inte är emot att det byggs nya bostäder, men är orolig över att den nya planen kan skada kommunens hälsofrämjande arbete.

– De skriver att exempelvis områden med motionsslingor, utegym och idrottsplatser ska prioriteras. Vi har så svårt att se att en utbyggnad av Röstberget är ett sätt att prioritera ett sådant här område.

Finns alternativ

Även idrottsläraren Janne Piipponen Franzén är positiv till att det byggs fler bostäder, men tycker som Bobo att man ska tänka efter innan man bygger på Röstberget.

 – Att man bygger fler bostäder är vi självklart positiva till, men vi från idrotten tycker att man kan tänka efter innan man bygger på Röstberget, säger idrottsläraren.

Sixten Hägg och Sigrid Glans Norlander är själva elever på skolan och aktiva i Funäsdalens IF. Hör Sigrids förslag till vart bostäderna ska ligga:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sixten Hägg och Sigrid Glans Norlander är går på Funäsdalens skola och tränar även för Funäsdalens IF. De är bekymrade över hur kommunens planer för Röstberget ser ut. Foto: Maria Broberg/SVT

 

Inget är spikat

I ett mejl till SVT Nyheter Jämtland påpekar kommunens planingenjör Malin Bernhardsson att fortsatta utredningar vid framtagandet av detaljplaner i ett senare skede kan begränsa utvecklingen av bostäder på Röstberget.

–  Till exempel kan bättre kunskap om naturvärden inom ett område medföra att viss mark kommer att behöva undantas från bebyggelse, eventuella passager för motionsspår kan behöva säkerställas och så vidare, skriver Malin Bernhardsson.

Hör var Funäsdalens IF tycker att man kan lägga bostäderna och vad Röstberget betyder för skolans idrottsverksamhet i klippet ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/har-tycker-funasdalens-if-att-man-kan-bygga-istallet-oo