Misstänkt olaga tvång mot Bodil Hansson (S): Utredningen läggs ner

0
109

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I höstas åtalades tre personer efter en utredning om misstänkt ekonomisk brottslighet inom det kommunala bolaget Skifu i Sundsvall, ett mål som ännu inte avgjorts i domstol. I centrum står bolagets före detta vd som åtalats för mutbrott och trolöshet mot huvudman.

Kort därefter avslöjades det att ex-vd:n hade haft ett dittills hemligt förhållande med Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall.

Sms-konversationer dem två emellan visar bland annat att ex.vd:n begärt att Bodil Hansson skulle se till att Skifus ordförande Johan Nikula – den som anmält de misstänkte oegentligheterna – ”plockades bort”.

Polisanmälan

När det hela blivit känt förklarade Bodil Hansson först att hon inte tänkte polisanmäla ex-vd:n för att han via sina sms skulle ha försökt utöva påtryckningar mot kommunalrådet. Men efter uppmaning från kommunens säkerhetsavdelning valde hon ändå att göra det.

Senior åklagare Jens Göransson har lett förundersökningen i ärendet som utretts som olaga tvång. Nu har han beslutat sig för att lägga ner den,

”…efter att målsäganden hörts och jag tagit del av övrig utredning, pga bevisproblem”, som han skriver i ett mail till SVT.

Hör Bodil Hansson ge sin syn på saken i klippet här ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/utredningen-om-olaga-tvang-mot-sundsvalls-kommunalrad-bodil-hansson-s-laggs-ner

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here