Regional strid om regeringens BB-pengar – Sjukvårdspartiet besviket på Moderaterna

0
104

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Robert Thunfors kritik mot moderaternas utspel om bb-pengarna. Foto: Peter Nässén/SVT

Regional strid om regeringens BB-pengar – Sjukvårdspartiet besviket på Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens satsning på föräldravården skulle kunna innebära att BB i Sollefteå öppnas igen. Det säger Sjukvårdspartiet i Västernorrland, och anklagar Moderaterna i länet för att gå mot den moderatledda regeringens vilja.

Det var i januari som regeringen berättade att man ska satsa 1,6 miljarder på förlossningsvården, bland annat för att kunna återöppna stängda förlossningskliniker. Men moderaterna i Västernorrland är kritiska mot regeringens satsning.

– Man kan inte bedriva förlossningsverksamhet på ettåriga statsbidrag säger regionrådet Viktoria Jansson (M).

Kritiserar utspel

Det är ett utspel som får hård kritik av sjukvårdspartiets gruppledare i region Västernorrland, Robert Thunfors.

– Då borde hon rikta kritik mot sitt eget parti och egen regering, för det är ju dom som har kommit med dom här pengarna som är särskilt riktade mot exempelvis ett BB i Sollefteå säger Robert Thunfors.

Utredning pågår

I november förra året tillsatte regionen en utredning om Sollefteå sjukhus. Utredingen ska vara klar 2024 och följa tre spår: Att utveckla dagens verksamhet, att återöppna BB eller att lägga ned sjukhuset. Robert Thunfors anser att majoriteten i regionen med sitt uttalande föregår denna utredning.

– När utredningen är klar är det för sent att söka regeringens BB-pengar, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/regional-strid-om-regeringens-bb-pengar-sjukvardspartiet-besviken-pa-moderaterna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here