Statlig flykt vändes – nu blir jobben allt fler i Härnösand

58

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tillväxtchefen i Härnösand, Uno Jonsson, har sett en tydlig vändning och nu växer antalet statliga jobb. – Det är en väldigt stor skillnad jämfört med för tio år sedan, säger han. Foto: Pierre Ragnehag SVT

Statlig flykt vändes – nu blir jobben allt fler i Härnösand

Publicerad

Mellan åren 2008 och 2018 förlorade Härnösand nästan vart fjärde statligt jobb. Värsta smällen var när Mittuniversitetet flyttade ut från kommunen 2016 och 180 tjänster försvann.  Men nu har trenden tydligt vänt och de senaste åren har Härnösand kunnat räkna in mellan 150 till 200 nya statliga jobb.

Socialstyrelsen håller just nu på och rekryterar personal, Kriminalvården har vuxit kraftigt och Skatteverket, Skolverket, Riksarkivet och Specialpedagogiska skolmyndigheten finns på plats i kommunen. 

Det är inte länge sedan läget var helt annat – och kraven restes att den statliga flykten från landet måste stoppas.

Nu har trenden tydligt vänt. Men vad är det som ligger bakom?  

I klippet; Uno Jonsson, tillväxtchef i Härnösands kommun, om utvecklingen.

I klippet; kommunen om läget nu – och hur man tänker om framtiden.

 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/statlig-flykt-vandes-nu-blir-jobben-allt-fler-i-harnosand