Politiska majoriteten i regionen nobbar Buschs BB-peng – ”Oansvarigt”

21

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det är alldeles för många barn i norra Sverige som har sett dagens ljus på tungt trafikerade vägar på väg till BB, sa Ebba Busch vid en pressträff för en månad sedan när satsningen på förlossnings- och mödravården presenterades.

– Det är för att återöppna förlossningskliniker, det kan handla om att bevara kliniker som annars skulle stänga ner och att införa fler vårdplatser på befintliga kliniker, sa Ebba Busch (KD) bland annat.

Inte imponerad

Men den styrande majoriteten i Region Västernorrland – bestående av S, C och M – är inte imponerad över ministerns utfästelser.

Det är ett sätt att profliera sig som politiker och/eller som parti genom att använda statsbidrag på det här sättet, säger Viktoria Jansson (M) som också är vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i SVT:s intervju – hör den här.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/politiska-majoriteten-i-regionen-nobbar-buschs-bb-peng-oansvarigt