Östersunds kommun erbjuder gratislunch och aktiviteter under sportlovet

57

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det beskedet levererades på kommunens hemsida under måndagen. Gratisluncherna kommer att serveras under vecka 10 på Östersunds sporthall och på Treälvsskolan i Lit.

– Efter diskussion med Barn- och utbildningsförvaltningen och rektorer är det på dessa två platser vi har bäst möjlighet att erbjuda lunch. Vi är medvetna om att det inte är närmaste skolmatsalen för många, men då alla skolelever har gratis busskort hoppas vi att de ändå ska ha möjlighet, säger kommundirektör Anders Wennerberg i en presskommentar.

Gratis bad och skidåkning

Utöver luncherna kommer det även att erbjudas en dag med gratis bad på Storsjöbadet samt en dag med gratis skidåkning i Gustavsbergsbacken, Ladängen och Litsbacken.

Följer efter Härjedalen

Östersund är inte ensamma med initiativet med gratisluncher. Sedan tidigare har även Härjedalens kommun aviserat att de kommer att erbjuda gratis skolluncher under sportlovet. Luncherna i Härjedalens kommun kommer att erbjudas på alla skolor och till alla elever från förskoleklass till trean i gymnasiet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/ostersunds-kommun-erbjuder-lunch-och-gratisaktiviteter-under-sportlovet