Kidnappade och tryckte ner kvinna i bäck – får tre års fängelse efter våldsbrott i Strömsunds kommun

65

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var i november förra året som en man, enligt en dom vid Östersunds tingsrätt, tvingat sig in i en mans hem på en ort i Strömsunds kommun. I samband med det har han slagit ner mannen. För det menar rätten att han gjort sig skyldig till grovt hemfridsbrott och misshandel.

Förde med sig kvinna på helvetesfärd

Väl inne i bostaden har han tvingat en kvinna att följa med honom. Enligt domen har han slitit/ lett kvinnan ut till sin bil och därefter kört iväg till sin bostad på en annan ort. Längs vägen har mannen stannat bilen och tagit ut kvinnan för att knuffa ner henne i en bäck, där han även tryckt ner henne i vattnet så hon blivit nedkyld. Han har då även sparkat henne mot huvud och hals. För dessa gärningar har han dömts till grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Tvingade henne säga upp vårdnad om barn

Efter att de kommit fram till mannens bostad har han tvingat kvinnan att ge honom full vårdnad om deras gemensamma barn. Det ska han ha gjort genom att få henne att skriva på ett papper där hon frånsäger sig vårdnaden. Det resulterade i att han även döms till olaga tvång.

Döms till fängelse och böter

Straffet för de här gärningarna har tingsrätten satt till tre års fängelse. Utöver det ska han också betala närmare 36 000 kronor till mannen han slog ner. Själv menar 30-åringen att han agerat i självförsvar och att han inte gjort något brottsligt mot mannen. Till kvinnan ska han betala 161 000 kronor i skadestånd, men han anser inte att han begått några brott mot henne.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/tryckte-ner-kvinna-i-back-far-tre-ars-fangelse