Invigning av Onkologicentrum på Sundsvalls sjukhus: ”Cancer ökar tyvärr”

58

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från invigningen och hör Elina Backlund Arab (S) om varför onkologcentrum behövs. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Invigning av Onkologicentrum på Sundsvalls sjukhus: ”Cancer ökar tyvärr”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen invigdes ett nytt centrum för cancervård på Sundsvalls sjukhus. Bygget har hållit på i två år och patienterna får nu egen entré så att infektionskänsliga patienter slipper passera genom sjukhuset. Det finns också fler behandlingsrum och närhet till strålbehandling och mammograficentrum.

Elina Backlund Arab (S), ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden, berättar att cancer ökar och att det nya onkologicentrumet kommer göra det lättare att möta behovet, men också att det kommer bli en bättre arbetsmiljö för personalen.

Se invigningen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/invigning-av-onkologicentrum-pa-sundsvalls-sjukhus-for-att-kunna-mota-behovet-av-den-okande-cancervarden