Civilist anträffad under skarp skjutövning i Sollefteå

84

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Under lördagen genomfördes en skjutövning där en övande trupp skulle försvara ett terrängavsnitt. Övningen genomfördes med skarpladdade vapen och skulle precis dra igång när en civil person upptäcktes på övningsområdet.

– I samma stund som eldtillstånd beordrats så upptäckte en intilliggande grupp att det befann sig en civil person mitt inne i skjutfältet och man beordrade genast eld upphör, säger Erik Löfgren som är kommunikationschef på I 21.

Avhyst och polisanmäld

Hela övningsområdet var inför övningen avlyst. Det betyder att anslag om pågående övning finns vid alla vägar som leder till övningsområdet och att vägbommar är nedfällda.

– Personen i fråga hade gått runt en stängd vägbom och gav sig ut på skjutfältet precis där det skulle skjutas med skarp ammunition. Han eskorterades ut från området, legitimerades och händelsen kommer att polisanmälas.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/civilist-antraffad-under-skarp-skjutovning-i-solleftea