Ett år efter invasionen av Ukraina – Yuliia i Kramfors vill skapa en framtid i Sverige

44

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Trots att det gått mindre än ett år sedan Yuliia och hennes dotter och son kom till Kramfors är hon redan inne på sitt fjärde jobb. Hon har hunnit med att jobba som som lokalvårdare och målare och i somras i köket på Mannaminne. Sedan en månad tillbaka har hon anställning på Gerdins i Mjällom som tillverkar stansverktyg och verktyg som används för håltagning.

– Det är viktigt att ha ett jobb. Mina barn vill ha ett bra liv så därför måste jag jobba, säger Yuliia.

”Jättebra på att jobba”

Hon har frågat vänner, mejlat företag och ringt runt – allt för att hitta en sysselsättning. Nu hoppas hon att fler av hennes landsmän ska våga ta steget att söka jobb och att arbetsgivare ska våga anställa ukrainare.

– Folk från Ukraina ska inte vara rädda för att söka jobb. Sedan vill jag att svenska företag ska veta att folk från Ukraina är jättebra på att jobba.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/yuliia-vill-skapa-en-framtid-i-sverige