Förskolorna fulla i östra Ånge kommun – lokalerna räcker knappt till

38

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kicki Johansson, rektor för östra områdets förskolor i Ånge kommun, berättar bland annat i klippet att man varit tvungen att ta till kreativa lösningar för att lösa förskolornas brist på lokaler. Det efter en babyboom i området. Foto: Per-Erik Ström SVT

Förskolorna fulla i östra Ånge kommun – lokalerna räcker knappt till

Uppdaterad
Publicerad

När befolkningen minskar i Västernorrland är det trångt på förskolorna i de östra delarna av Ånge kommun. I Torpshammar, Fränsta och Ljungaverk är förskolebarnen så många att lokalerna knappt räcker till.

Förskolerektor Kicki Johansson och förskolläraren Tove Eriksson tycker att bekymren är angenäma – se och hör dem här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/babyboom-i-ostra-ange-kommun-forskolorna-fulla