Maltfestivalen i Östersund fortsätter locka efter 11 år

32

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Att festivalen arrangeras på sex krogar i stället för i en stor mässhall, som görs på ett antal platser i landet med liknande tema, tror Per-Åke Wahlund är en del av framgångsreceptet för Maltfestivalen.

– Gästerna upplever det som ett trevligt upplägg att gå runt på flera ställen. Man kan ju också passa på att äta god mat och man träffar mycket folk –  inte bara de som är ute för att det är festival som det blir om man anordnar i en mässhall, säger Per-Åke Wahlund.

Vill fortsätta utvecklas

Trots att festivalen fortsatt lockar gott om besökare och utställare, både internationella, nationella och lokala, så vill man fortsätta utveckla konceptet.

– Utvecklas man inte så självdör man. Vi kan fortsätta jobba med hur många och vilka leverantörer som finns på plats, men vi har tidigare också fått frågor av besökare varför vi bara kör en gång per år. Så nu tänker vi testa att köra en Maltfestival även på hösten, någongång i mitten eller slutet av september. Faller det väl ut så permanentar vi nog det, säger Per-Åke Wahlund.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/maltfestivalen-i-ostersund-fortsatter-locka-efter-11-ar